AVGSlaat data-lek straks onbedoeld een gat in uw liquiditeit

Op 25 mei 2018 is het zover.

Op deze dag wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze Europese wet (ook wel GDPR genoemd) kent een straf boete regime die kan oplopen tot € 820.000 of als dat niet passend is,10% van uw netto bedrijfsomzet

Verantwoordingsplicht

Veel bedrijven zijn onbekend met deze nieuwe wet en de gevolgen. Vanaf 25 mei heeft u als ondernemer een verantwoordingsplicht. Uiteraard zult u nu al zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens van uw personeel en relaties. Maar belangrijk is voldoet uw huidige CRM aan de nieuwe eisen; is het beveiligd. Uiteraard geldt dit voor de rest van uw administratie en het berichtenverkeer tussen uw medewerkers en uw relaties. Realiseert u zich dat niet alleen door een hack uw gegevens gemakkelijk op ‘straat’ kunnen komen te liggen, maar ook door verlies of diefstal. In deze nieuwe Europese wet bent u verantwoordelijk.

Maatregelen

Voor het nemen van maatregelen adviseren wij u een stappenplan op te stellen zodat u voor 25 mei de van belang zijnde maatregelen kunt nemen. De website Autoriteit Persoonsgegevens biedt u daarvoor een leidraad.

Oplossing

Komt u er niet uit en wilt u een kant-en-klare oplossing voor bijvoorbeeld alle bij u bedrijf in gebruik zijnde telefoons en tablets, neem dan contact met ons op. Wij hebben een oplossing voor u in huis die volledig voldoet aan de nieuwe wetgeving. Dat scheel u niet alleen veel tijd en kosten maar is bovenal beproefd en betrouwbaar. Bel ons voor een afspraak en ontdek hoe wij uw bedrijf helpen ‘AVG-Proof ‘ te maken.